Sosyal Medya

Coğrafyamız

Lübnan’da bir polis daha öldürüldü

Ülkenin kuzeyindeki Trablus kentinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin ateş etmesi sonucu Hristiyan bir polis hayatını kaybetti. Suriye'deki krizin en çok etkilediği kent olan Trablus'ta şiddet olayları artıyor.



Güvenlik kaynaklarına göre, Petros Beya isimli polis memuru özel aracıyla Trablus’un Kubbe bölgesinde seyir halindeyken yanından geçen motosikletli iki kiÅŸi kalaÅŸnikof tipi silahlarla araca ateÅŸ açtı. Olayın ardında soruÅŸturma baÅŸlatan güvenlik görevlileri, olayın kimler tarafından yapıldığına dair bir bilgi edinemedi.

Sünni-Alevi gerilimi

PerÅŸembe günü de Trablus’un bir baÅŸka bölgesinde benzer bir eylemle Sünni bir polis memuru kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından öldürüldü.

Trablus’ta bir sokak ortasında maskeli iki kiÅŸi tarafından Sünni bir vatandaşın ölümünden sonra Sünnilerin yaÅŸadığı Bab Tibane ile Alevilerin yaÅŸadığı Cebel Muhsin bölgeleri arasında da çatışma çıktı.

ÇarÅŸamba günü ise Trablus’un yerel meclisine üye bir Alevi memur kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından öldürüldü.

20 Mart PerÅŸembe gecesi Suriye rejimi yanlıları ile rejim karşıtları arasında çıkan silahlı çatışmalarda da 3 kiÅŸi ölmüÅŸ, 11 kiÅŸi de yaralanmıştı.

Trablus, Suriye krizinin en çok hissedildiÄŸi Lübnan kenti. Krizin baÅŸladığı 2011’den bu yana Trablus’un farklı bölgelerinde Suriye rejimi taraftarı gruplar ile muhaliflere destek veren gruplar arasında yaÅŸanan ÅŸiddet olaylarında onlarca kiÅŸi öldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.